Bekeuring ontvangen, wat nu?

Heeft u een verkeersovertreding begaan met uw leaseauto? Hier vindt u praktische informatie over bekeuringen.

Heeft u een bekeuring vanuit het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) ontvangen? Deze moet u binnen de gestelde betalingstermijn zelf betalen.

'Bekeuring inzien'

Vul uw kenteken en kenmerk in om uw bekeuring online in te zien. U vindt de benodigde gegevens op de factuur van Terberg Business Mobility of op de notificatie die u ontvangen heeft. Heeft u nog vragen? Lees de meest gestelde vragen over bekeuringen op onze FAQ pagina.

Bekeuringen inzien > FAQ >

Bekeuringen vanuit de gemeente en het buitenland

Bekeuringen van de gemeente en vanuit het buitenland hebben een korte betaalperiode. Daarom betaalt Terberg Business Mobility eerst de bekeuring, om verhoging van het bedrag te voorkomen. Wij belasten dit bedrag door richting uw werkgever, inclusief administratiekosten. Het is vervolgens aan uw werkgever om dit met u te verrekenen.

Let op; er heeft een wijziging plaatsgevonden in de procedure rond bekeuringen uit Duitsland en Belgiƫ. De desbetreffende instanties eisen namelijk dat de berijder bij hen bekend wordt gemaakt. Wanneer dit verzoek bij ons binnenkomt, informeren wij uw werkgever. Het kan dus zijn dat uw werkgever u hierover vervolgens benaderd. De verdere afhandeling van deze bekeuringen loopt niet via de leasemaatschappij, maar direct met de Duitse- of Belgische instantie.

Bent u het niet eens met de boete?

Wanneer u het niet eens bent met de bekeuring, kunt u in bezwaar gaan tegen de opgelegde sanctie. U volgt de werkwijze zoals vermeld op de ontvangen boete. Vervolgens download u een volmacht via bekeuring inzien. Hiermee machtigen wij u om in bezwaar te gaan.